Голова ОБСЄ приїхав до Маріуполя

Голова ОБСЄ приїхав до Маріуполя

Фото
Укрінформ
Голова ОБСЄ Себастіан Курц розпочав візит до України

Міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц, який цього року є головою Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), у вівторок розпочав візит до України, прибувши до аеропорту в Дніпропетровській області.

Про це повідомляє у Twitter Міністерство закордонних справ України. 

Повідомляється також, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом з Курцом вже прилетіли до Маріуполя. 

Метою візиту в Донецьку область є ознайомлення зі станом імплементації Мінських домовленостей і ситуацією в регіоні. Клімкін і Курц планують обговорити зусилля, спрямовані на врегулювання конфлікту в Україні. Запланована також зустріч обох міністрів з керівництвом місцевої та обласної адміністрації та членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, повідомляє DW

Як повідомлялося, з 1 січня Австрія перебрала на себе головування в ОБСЄ. За даними Міністерства закордонних справ Австрії, Відень ставить перед собою три амбітні мети: деескалацію наявних конфліктів, відновлення міждержавної довіри та боротьбу з радикалізацією, яка становить загрозу багатьом державам.

Раніше міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц також заявляв, що під час головування в ОБСЄ Австрія докладатиме зусиль до пом'якшення санкцій Євросоюзу проти Росії. "Ми повинні відновити довіру в Європі і в питанні санкцій перейти від системи покарань до системи заохочень", - наголошував Курц.

Економічні санкції проти Росії були запроваджені Євросоюзом у зв'язку з анексією Криму та діями Москви на Донбасі в 2014 році. Нещодавно Євросоюз учергове подовжив на півроку дію цих санкцій.

Фото з Твітера МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-