Австрія окреслила пріоритети головування в ОБСЄ

Австрія окреслила пріоритети головування в ОБСЄ

Укрінформ
Глава МЗС Австрії Себастьян Курц, який прийняв обов'язки чинного голови ОБСЄ, окреслив основні завдання головування його країни в організації, зокрема і щодо України.

Про них кореспонденту Укрінформу повідомили зі штаб-квартири ОБСЄ.

«Пріоритети головування Австрії в ОБСЄ в 2017 році: розрядка конфліктів - відновлення довіри - боротьба з радикалізмом і насильницьким екстремізмом», - йдеться в повідомленні.

Три основних виклики – «сумні і складні кризи і конфлікти у регіоні ОБСЄ, фундаментальна відсутність взаємної довіри і впевненості, і тривожне явище зростаючої радикалізації і насильницького екстремізму, особливо серед молоді».

Курц переконаний, що ОБСЄ - сприятлива платформа для вирішення цих викликів, у тому числі, здатна надати інструменти для деескалації та запуску стійких політичних рішень конфліктів у регіоні ОБСЄ, «не в останню чергу конфлікту всередині і навколо України». «Ми повинні робити все можливе для запобігання подальшої ескалації збройного протистояння, включаючи роботу по встановленню форматів мирного врегулювання затяжних конфліктів у регіоні ОБСЄ», - заявив Курц. Відень має намір впоратися з проблемами шляхом налагодження відкритого і конструктивного діалогу, зміцнення заходів довіри.

Важливим напрямком роботи Австрія вважає протидію радикалізації молоді. Понад 10 тисяч громадян країн ОБСЄ вирушили воювати на бік терористичних угруповань, тому Відень має намір організувати серію заходів, спрямованих на боротьбу з тероризмом та запобігання радикалізації.

Курц має намір продовжувати розпочате німецьким міністром Франком-Вальтером Штайнмаєром в питанні контролю над звичайними озброєннями. Він вважає нинішню ситуацію «неприйнятною» і наполягає на конструктивному діалозі про заходи контролю над озброєннями, що має важливе значення для забезпечення військової стабільності, передбачуваності і прозорості».

Австрійський міністр сподівається на «конструктивний підхід» всіх країн-членів ОБСЄ у вирішенні загальних проблем.

Курц офіційно представить пріоритети головування його країни в ОБСЄ у Відні 12 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-