"Тиша" в АТО: ділянка фронту Павлопіль-Широкине - під постійними обстрілами

Карта
Укрінформ
Другий день різдвяного перемир’я позначився подальшою ескалацією ситуації та збільшенням активності противника. Перш за все, це стосується Донецького та Маріупольського напрямків, зокрема основних "гарячих точок" - Луганського та Широкиного.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"В Мар'їнці та околицях вчора було тихо. По одному ворожому обстрілу відбулося в Новотроїцькому та Старогнатівці. А ось на ділянці фронту Павлопіль - Широкине, як і раніше, дуже неспокійно. Як і до різдвяного перемир'я, ворог масово застосовує міномети, епізодично - гармати. Вчора ворог відкрив вогонь близько 10 години ранку, і він не стихав до пізнього не вечора. По наших позиціях випущено близько 40 мін та кілька снарядів", - розповів він про ситуацію на Маріупольському напрямку.

Всього за минулу добу тут сталося 16 ворожих обстрілів, зокрема 6 - з важкого озброєння, зазначив речник.

За його словами, на Луганському напрямку вчора було відносно спокійно. Противник здійснив 3 короткотривалих обстріли в Станиці Луганській та Новозванівці.

На Донецькому напрямку з 7 ранку противник почав обстріл наших позицій в Луганському. Уж в другій половині дня противник увів у дію бронетехніку та міномети. Загалом протягом доби ворожі обстріли на цих рубежах тривали з перервами не менше 7 годин.

"Також окупанти порушували режим тиші майже по всьому горлівському периметру (ділянка фронту Зайцеве – Верхньоторецьке), проте там ситуація значно краща. На південь від Верхньотрецького, зокрема в районі Авдіївки та Донецького аеропорту вчора було абсолютно спокійно, чого не спостерігалося вже кілька місяців. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння", - констатував Лисенко.

Він додав, що в районі проведення АТО учора помітили 1 розвідувальний політ БПЛА противника.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Макс Авдеев / «Медуза»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-