У Всеукраїнській

У Всеукраїнській "Таврійській родині" на Херсонщині візьмуть участь представники країн ЄС

Укрінформ
У 17-му Всеукраїнському фестивалі національних культур "Таврійська родина", що відбудеться у 2017 році у  місті Генічеськ, візьмуть участь представники країн Євросоюзу.

Про це поінформувала начальник управління культури ОДА Світлана Думинська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У поточному році відродився (на Херсонщині - ред.) фестиваль національних меншин, і це дуже приємно. В місті Генічеськ пройшов 16-й Всеукраїнський фестиваль "Таврійська родина". На наступний рік ми плануємо розширення його - і вже у нас є заявки з країн Євросоюзу, які хочуть взяти участь у ньому", - розповіла Думинська.

Як вона зазначила, свою участь у 17-му Всеукраїнському фестивалі національних культур "Таврійська родина" наразі вже підтвердили з країн Європейського Союзу Литва і Болгарія. Також надійшло підтвердження на участь у цьому фестивалі від Грузії. "Тобто, спектр (учасників - ред.) розширюється", - наголосила начальник управління.

На території Херсонської області проживають представники понад 120 національностей і народностей. Фестиваль національних культур "Таврійська родина" веде свою історію з 1993 року. З 2005 року фестиваль має статус Всеукраїнського. У 16-му фестивалі "Таврійська родина" у місті Генічеськ взяли участь представники 14 національностей. Серед них - українці, молдовани, євреї, роми, болгари, кримські татари, білоруси, турки-месхетинці, поляки, росіяни, курди, араби, вірмени, чехи. Загалом на 16-й фестиваль приїхали близько 400 учасників з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської та Херсонської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-