Донеччина отримала програму національно-патріотичного виховання дітей

Донеччина отримала програму національно-патріотичного виховання дітей

Укрінформ
Донецька область отримала Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

Документ був ухвалений у вівторок колегією Донецької облдержадміністрації на чолі з керівником області Павлом Жебрівським, повідомляє сайт ОДА.

"Програма складається з 6 проектів, які повинні сформувати у молодшого покоління почуття патріотизму, сучасної національної ідентичності та національної гідності", - наголошується в повідомленні.

Посилювати громадську активність дітей директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Надія Оксенчук запропонувала, посилюючи учнівське самоврядування. Також необхідно проводити профорієнтаційні заходи, правові турніри та конкурси. Результатом такої роботи має стати готовність у молоді активну участь у соціальному житті держави, навчитися робити власний вибір.

Щоб сформувати у молодого покоління готовність до захисту суверенітету і територіальної цілісності Батьківщини, програма передбачає створення патріотичних шкіл, профільних таборів та відвідування військових частин.

Також департамент освіти і науки пропонує проводити історичні турніри, дослідження, фольклорно-етнографічні фестивалі, благодійні акції для того, щоб познайомити дітей з надбанням українського народу, його історією. Для реалізації такої мети - донесення до дітей ідеї соборності держави - автори програми пропонують молодіжні, освітні та культурні обміни, екскурсійні маршрути.

Дуже важливим напрямком роботи є виховання у дітей любові до української мови, бажання нею спілкуватися. У Програмі передбачена друк популярної дитячої літератури рідною мовою, запровадження грантів для молодих письменників, проведення літературних турнірів. А для того, щоб сприяти процесам євроінтеграції, в 2016-2020 роках в області будуть проводитися конференції, відбудуться молодіжні обміни та інформаційні кампанії.

Павло Жебрівський зазначив, що його основна мета глави області - введення Донеччини в єдиний український простір.

"Я хочу, щоб ця Програма патріотичного виховання не була для галочки, формальною. Для цього ви повинні перейнятися нею, усвідомити, що вам це потрібно", - звернувся він до чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-