Митники перевірятимуть потяг до Перемишля просто

Митники перевірятимуть потяг до Перемишля просто "на ходу"

Фото
Укрінформ
У свій перший рейс до польського Перемишля вирушив із проміжної станції –  вокзалу Львів - поїзд Інтерсіті за маршрутом Київ-Львів-Перемишль.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для українців і поляків, які доклали зусиль до відкриття нового маршруту, сьогодні важлива подія. Стерта ще одна перешкода на кордоні з ЄС. Країни спільноти стали для українців доступнішими. Крім того, запуск Інтерсіті до Польщі означає, що реформи на Укрзалізниці здійснюються», - зазначив на брифінгу у Львові голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

Голова Комітету з питань транспорту Верховної Ради Ярослав Дубневич додав, що запуск потяга саме напередодні католицького Різдва дозволить багатьом родинам побувати в гостях один в одного без вистоювання кілометрових черг на кордоні. Народний депутат запевнив, що докладе усіх зусиль до розвитку швидкісного міжнародного сполучення в країні.

За даними Укрзалізниці, за дві доби від початку реалізації квитки на даний потяг придбали більше 500 чоловік.

Як повідомляє прес-центр Держприкордонслужби, пасажири потягу "Київ-Львів-Перемишль" проходять прикордонний контроль під час руху.

"Прикордонний контроль пасажирів електропоїзда «Київ-Львів–Перемишль»(РП), які перетинали державний кордон, здійснили прикордонники Львівського прикордонного загону під час руху потяга між станціями «Львів» і «Мостиська-2». Такий самий порядок здійснення прикордонного контролю буде і на зворотному напрямку. Це дозволить забезпечити здійснення прикордонного контролю без зупинки поїзда, що значно зменшить термін подорожі та дозволить пасажирам комфортніше перетинати державний кордон", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні  відбувся перший рейс швидкісного електропотяга Інтерсіті+  із України  до Польщі. Тепер він курсуватиме щоденно. Відстань з Києва до польського Перемишля електропотяг долатиме за 7 год 40 хв, а зворотню – за 7 год 07 хв. Із Львова до Перемишля можна буде дістатись за 2 год 08 хв, а назад - за 1 год 51 хв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-