На Світлодарській дузі сили АТО відбили атаку бойовиків

На Світлодарській дузі сили АТО відбили атаку бойовиків

Карта
Укрінформ
Обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою. На найбільш зухвалі обстріли українські військові відповідали вогнем з незабороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Ворог не припинив активні бойові дії на Світлодарській дузі, де з самого рання до обіду бойовики провели ряд артилерійських та мінометних обстрілів та здійснили одну спробу штурму, яка була відбита нашими військовими. Після провалу атаки ворог дещо остудив свій запал і до кінця доби провів 5 збройних провокацій, використовуючи при цьому гранатомети різних систем", - зазначив він.

Іншою гарячою точкою Донецького напрямку залишається Авдіївка, у промзоні якої бойова активність противника розпочалася минулої доби після заходу сонця. При цьому ворог використовував як легке озброєння, так і міномети.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів.

На "луганському" фронті, за словами Лисенка, вчергове бойові дії перемістилися до району Попасної, де відбулася левова частка вчорашніх обстрілів на цьому напрямку: "Впродовж доби на цій ділянці фронту ворог широко застосовував легке озброєння, включно зі снайперською зброєю. Вогонь з мінометів бандформування відкрили у Попаснянському районі вже пізно ввечері".

По одній ворожій збройній провокації відбулося у Станиці Луганській та селі Сизе, що у безпосередній близькості до українсько-російського кордону. Всього на цьому напрямку противник порушив режим тиші 13 разів.

У секторі "М" кількість обстрілів зменшилася вдвічі (з 27 добою раніше до вчорашніх 13), проте інтенсивність ворожого вогню не спадає.

"Бандоформування продовжують широко застосовувати важке озброєння, включно з 120-мм мінометами та гарматами калібру 122 мм. Помітно зменшилася бойова активність ворога на півдні, де відбулося 4 обстріли українських позицій у порівнянні з більше ніж двадцятьма минулої доби", - повідомив речник.

Натомість, додав він, відновилися активні бойові дії на захід від Докучаєвська: "Там впродовж доби ворог випустив у бік наших позицій більше 60 мін, неодноразово застосовував бронетехніку та проводив збройні провокації зі стрілецької зброї. Окупанти також тричі обстріляли Красногорівку з мінометів та гранатометів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-