"Кіборг" Колодій розповів про полон у "ДНР"

Укрінформ
Сил триматись у полоні бойовиків заручникам додає думка про те, що вдома їх чекають.

Про це звільнений з полону десантник 80 аеромобільної бригади ЗСУ Тарас Колодій повідомив під час прес-конференції у лікарні Державного управління справами, куди він прибув на лікування, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

На запитання, що йому давало сили триматися весь цей час у полоні, "кіборг" відповів: "Надія, що вдома на тебе чекають, що все скоро закінчиться і все буде добре".

Розповідаючи про своє перебування у полоні, "кіборг" зазначив, що бойовики застосовували фізичне насильство лише у перші дні.

Колодій повідомив, що під час підриву перекриття в будівлі Донецького аеропорту був поранений, проте у лікарню його не возили, а допомогу надали медики у колишній будівлі СБУ, де він і утримувався. 

Згодом заручника перевезли до колонії №97 у Макіївці, де утримуються більшість полонених українських військових. В камерах, за словами "кіборга", утримуються по 2-3 особи. Деякі заручники - після кульових та інших поранень. Час від часу бранців виводять на прогулянку, в останні півроку - лише у внутрішній дворик. 

Колодій також підтвердив, що наразі вже вбитий бойовик "Моторола" (громадянин РФ Арсен Павлов) застрелив іншого заручника, "кіборга" Ігоря Брановицького.

"Нас до "Мотороли" завезли, там Брановицького забили і після цього його "Моторола" добив", - розповів звільнений боєць.

Як повідомлялося, напередодні стало відомо, що з полону бойовиків звільнили захисника Донецького аеропорту Тараса Колодія. 

Колодія мобілізували в серпні 2014 року. Спочатку десантник 80-ї аеромобільної бригади служив у Костянтинівці, потім захищав Донецький аеропорт. Там рік тому потрапив у руки бойовиків так званої "ДНР". 

Колодій - останній із "кіборгів", які були в полоні у бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-