Бойовики тричі атакували в районі Світлодарської дуги - штаб АТО

Бойовики тричі атакували в районі Світлодарської дуги - штаб АТО

Укрінформ
Бойовики намагалися захопити опорні пункти біля Луганського, в районі Світлодарської дуги.

Про це заявив начальник об'єднаного штабу ЗСУ Олександр Сирський  під час екстреного брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учора близько 6 ранку під прикриттям артилерії та мінометів противник здійснив спробу захопити два опорні пункти в районі населеного пункту Луганське. Підрозділ ЗСУ прийняв бій, під час якого перехопив ініціативу, завдав противнику втрат та змусив його відступити», - заявив Сирський.

За його словами, протягом дня противник ще двічі намагався повторити наступ. Всього було здійснено три вогневих нальоти, тривалістю від 3 до 6 годин кожен.

«Загалом за цей період було випущено по нашим підрозділам 34 снаряда 122 міліметра, 694 міни калібром 120 та 82 міліметри. Вогонь противника вівся з населених пунктів, що не дало можливості відкривати вогонь у відповідь з метою недопущення втрат серед мирного населення», - сказав начальник об'єднаного штабу ЗСУ.

Він підкреслив, що противник в черговий раз продемонстрував небажання виконувати Мінські домовленості. Про це свідчить той факт, що бойові дій відбувалися в районі, який знаходиться на відстані 36 кілометрів від лінії зіткнення, і відповідно до меморандуму російські окупанти мали відвести свої сили.

Сирський наголосив, що противник зазнав значних втрат, але, на жаль, серед наших військових також є загиблі.

«За нашими, уточненими даними, загинуло 5 наших хлопців, поранено 6, контужено і травмовано 10. Втрати противника - вбитими 20, близько 30 поранених. Полонених сепаратистів немає», - підкреслив він.

Сирський зазначив, що наразі ситуація стабільна, але все може дуже швидко змінитися, тому Міністерство оборони веде постійний моніторинг. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-