Спостерігача з погрозами випхали з виборчої дільниці

Спостерігача з погрозами випхали з виборчої дільниці

Укрінформ
На дільниці №180830, що у с. Забороче Олевського району на Житомирщині, спостерігач "Опори" виявив, що виборча скринька повноцінно опломбована лише з одного боку, а з іншого пломбу взагалі ніяк не закріплено. З огляду на це у спостерігача виникла підозра, що скринька опломбована таким чином, щоб її можна було відкрити, не пошкодивши пломбу.

Про це громадянська мережа "Опора" повідомляє на своєму сайті.

"Зателефонувавши до поліції, щоб повідомити про ситуацію, представник "Опори" почув у відповідь, що саме він, як спостерігач, має стежити, щоб зі скринькою нічого не трапилося. Поліцейський, який вже був присутній на дільниці, теж не відреагував належним чином, сказавши, що охороняє бюлетені", - йдеться у повідомленні.

Утім, як зазначили в "Опорі", скриньку таки доопломбували відповідно до вимог, однак до спостерігача члени комісії застосували фізичну силу, а відтак вигнали його із дільниці, погрожуючи при цьому. "Сідай в машину і їдь, бо потім взагалі не виїдеш", - такі слова прозвучали від голови комісії, стверджують в "Опорі".

Коли на місце події прибула поліція, спостерігач написав заяву про погрози та перешкоджання діяльності офіційного спостерігача від громадської організації, яку він здійснював відповідно до ч. 9 ст. 66 Закону України "Про місцеві вибори".

"Зважаючи на обставини, зокрема на несвоєчасну реакцію поліції, непокоячись про стан здоров’я та життя свого представника, громадянська мережа "Опора" повідомляє про припинення роботи спостерігача на зазначеній ДВК та сподівається на ефективне реагування на інцидент Національної поліції України", - зазначається також у повідомленні.

Громадянська мережа "Опора" також зауважила, що перешкоджання діяльності спостерігача у поєднанні із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк відповідно до ст. 157 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-