АТО: бойовики змусили захисників Авдіївки відкрити вогонь у відповідь

АТО: бойовики змусили захисників Авдіївки відкрити вогонь у відповідь

Карта
Укрінформ
По всій лінії зіткнення на Донбасі продовжується тенденція до певної деескалації бойових дій. Однак бойовики не полишають спроб спровокувати Збройні Сили України й застосовують заборонену важку зброю.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"На Луганському напрямку бойовики здійснювали поодинокі провокації у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районі. Поблизу Кримського противник випустив 5 мінометних мін. В інших місцях застосовувалася легка зброя", - повідомив він.

На "донецькому" фронті, за словами Мотузяника, кількість порушень режиму припинення вогню знизилася до трьох: "Усі – в місцях постійного протистояння: селище Луганське, Троїцьке, що на горлівському периметрі, та Авдіївка. Біля Луганського вів обстріли ворожий снайпер, а в двох інших точках окупанти випустили 34 мінометних міни".

"У Авдіївці українські військові відкрили вогонь у відповідь, після чого обстріли припинилися", - додав речник.

Найширша географія обстрілів та найчастіше застосування важкого озброєння зберігається на Маріупольському напрямку.

"Так, окупанти відкрили вогонь з артилерії і мінометів у передмістях Докучаєвська, а біля Широкиного і Лебединського стріляли з відповідно з 82-мм та 120-мм мінометів. Усього на ділянці противник випустив 14 мінометних мін та 8 артилерійських снарядів", - розповів речник Міноборони з питань АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-