Мер Чернігова віддав свою зарплату постраждалим від обрушення гуртожитку

Мер Чернігова віддав свою зарплату постраждалим від обрушення гуртожитку

Укрінформ
Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко власним прикладом закликав городян підтримати постраждалих від обрушення частини гуртожитку в обласному центрі - на благодійний рахунок він переказав свою зарплату.

Про це мер написав на своїй сторінці у Facebook.

"Долучайтеся до збору коштів та необхідних речей постраждалим мешканцям будинку по Попудренка, 16. Вчора я переказав місячну зарплату в розмірі 14 тис. грн. на рахунок благодійного фонду. Громада в таких бідах має проявляти згуртованість та взаємодопомогу", - зазначив Атрошенко.

За його словами, зібрані кошти розподілятимуться серед потерпілих ініціативною групою з самих мешканців аварійного будинку.

За інформацією з міськради, збір допомоги постраждалим від обвалу організував благодійний фонд "Поліський оберіг". Збір речей та коштів проводиться в чернігівській школі №10. Раніше про збір благодійної допомоги оголосили місцеві волонтери. Вони закликали приносити речі в Катерининську церкву.

Сьогодні в будинку працює спеціальна комісія. Вона з'ясовує його стан і можливість запускати туди людей за речами. Міський голова пообіцяв щодня о 12-й годині зустрічатися з постраждалими, аби оперативно реагувати на їх нагальні потреби. Перша така зустріч відбулася учора, 13 грудня.

Також сьогодні в Чернігові ховають загиблу під завалами 25-річну Анастасію Дерев'янко. Вона працювала лаборантом в обласному онкологічному диспансері. Її 4-річну донечку забрав батько, який проживає в одному з сіл Ніжинського району. До цього дитина мешкала у  гуртожитку з мамою та бабусею. Родині загиблої мер пообіцяв виплатити 50 тис. грн. компенсації і надати квартиру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-