На Сумщині захворюваність на грип перевищує епідпоріг на 50%

На Сумщині захворюваність на грип перевищує епідпоріг на 50%

Укрінформ
У Сумській області показник захворюваності населення на грип та ГРВІ перевищив пороговий рівень майже на 50 відсотків.

Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко.

«Показник захворюваності населення області на грип та ГРВІ зараз вищий порогового рівня на 49,7%. За попередній тиждень на Сумщині захворіло 12 350 осіб, із них дітей – 7 320 осіб. У стаціонари госпіталізовано 687 осіб. Серед госпіталізованих 74,2% – діти (587 осіб). Наразі епідемічний поріг перевищений у Сумах (на 41,6%), Конотопі (на 59,5%) та в 11 районах області», - зазначив посадовець.

Як раніше повідомлялося, з метою недопущення поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань у загальноосвітніх навчальних закладах Сумщини тимчасово призупинено навчальний процес з 12 до 19 грудня 2016 року включно. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Микола Клочко.

Керівники обласного управління науки та освіти щодня моніторять ситуацію і обіцяють щонайпізніше у п’ятницю, 16 грудня, прийняти рішення щодо продовження чи обмеження карантинних заходів у зв’язку із проведенням Дня Святого Миколая.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-