Айвазовська розповіла про проблеми на місцевих виборів

Айвазовська розповіла про проблеми на місцевих виборів

Укрінформ
Найбільшими проблемами на виборах до 41 об'єднаної територіальної громади були видача бюлетенів без паспорта і погані умови на дільницях.

Про це каналу «112 Україна» повідомила координатор виборчих програм "Опори" Ольга Айвазовська.

"Найбільш проблематичним залишається питання видачі виборчого бюлетеня особі, яка не має на це права і підстав, без паспорта або замість родичів. Ми зафіксували два протокольні рішення дільничної виборчої комісії, в яких вони показали, що паспорт пред'являти не потрібно", - сказала Айвазовська.

Вона також повідомила про поодинокі випадки агітації у "день тиші". Крім цього, була проблема матеріально-технічного забезпечення, наприклад, коли на дільниці в Дніпропетровській області провалився дах. За словами Айвазовської, були перебої зі світлом у кількох областях.

Однак, на цих виборах була зафіксована досить висока явка виборців у порівнянні з минулим роком.

"Активність була досить високою. Навіть вища, ніж на чергових місцевих виборах 2015 року в окремих громадах. Це непогано, враховуючи, що агітаційна складова була невисокою", - сказала Айвазовська.

Наступні вибори в 143 об'єднаних громадах відбудуться 18 грудня.

Як відомо, в неділю, 11 грудня, в 41 об’єднаній територіальній громаді у 13 областях України відбулися перші вибори голів та депутатів цих громад.

Проведення цих виборів є заключним етапом об'єднання територіальних громад та набуття повноважень новими органами самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-