Бойовики вигнали з

Бойовики вигнали з "ДНР" гуманітарну організацію - Хуг

Укрінформ
Бойовики ДНР вигнали гуманітарну організацію "Людина у скруті", яка надає допомогу жителям Донбасу.

Про це заявив перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час традиційного брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Бойовики, яким належить фактичний контроль над окремими районами Донецької області, цього тижня вигнали міжнародну неурядову організацію «Людина у скруті», яка надає допомогу жителям Донбасу", - заявив Хуг.

Він додав, що багато людей розраховують лише на гуманітарну допомогу.

"Жителі Новоолександрівки, у західній частині Луганської області, повідомили, що в них запасів їжі та дров залишилось на два тижні. В них немає електрики, але вони не можуть піти до лісу, щоб заготовити дрова, бо там все заміновано. Багато з них вимушені розраховувати на доставку гуманітарної допомоги", - сказав він.

Водночас, Хуг нагадав, що на території Донбасу виникають проблеми з водопостачанням та електрикою, про які спостерігачі місії вже неодноразово заявляли. Від перебоїв з водопостачанням та електроенергією, в першу чергу, страждають літні люди.

"Я попереджав минулого тижня, що в зоні АТО можуть виникнути проблеми з водою та теплом. Наші спостерігачі отримали підтвердження, що водопостачання до Луганська від водонапірної станції у Петрівському було призупинено. Наприклад, в тому ж Петрівському вже встановлено нормування споживання води. Ще занадто рано для того, щоб помітити наслідки цього, але саме люди літнього віку найбільше від цього постраждають", - заявив Хуг.

Як відомо, 26 листопада представники "ДНР" прийшли до донецького офісу чеської гуманітарної організації "Людина у скруті" з вимогою негайно згорнути її діяльність на Донбасі. Ця організація надає гуманітарну допомогу жителям Донбасу від серпня 2014 року. Вона також надавала допомогу жителям Донеччини у відновленні житла і привозила питну воду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-