Потяги курсують за графіком попри негоду - Укрзалізниця

Потяги курсують за графіком попри негоду - Укрзалізниця

Укрінформ
Незважаючи на складні погоді умови рух поїздів здійснюється за графіком, загалом від снігу очищено 5,4 тисяч стрілочних переводів.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця»

«Опади у вигляді рясного снігу спостерігаються на більшості залізниць України. Наразі пасажирські поїзди, як у далекому, так і у приміському сполученнях відправляються та прибувають за графіком. Для безперервного руху поїздів за минулу добу понад 2 тис. залізничників прибирали сніг на коліях, вокзалах та станціях. Загалом від снігу очищено 5,4 тис. стрілочних переводів, 250 технологічних проїздів та близько 100 пасажирських платформ. Роботи тривають цілодобово», - йдеться у повідомленні.

Для забезпечення безперебійного і безпечного руху поїздів, ефективної та стабільної роботи взимку в структурних підрозділах ПАТ «Укрзалізниця» реалізується цілий комплекс заходів. Так, ще в жовтні на залізницях опрацьовані плани снігоборотьби, а на найважливіших станціях і перегонах організовано розстановку снігоприбиральної та снігоочисної техніки. Для оперативного реагування встановлено цілодобове чергування керівників служб, відділень і структурних підрозділів підприємств, працюють штаби по боротьбі з негодою.

Заздалегідь пройшли перевірки та утеплення вокзалів і станцій, службово-технічних будівель і споруд ПАТ «Укрзалізниця». На всіх станціях підготовлено освітлювальну апаратуру, компресорні установки, пристрої пневмообдуву стрілочних переводів та системи зв'язку.

У поточному році на мережі залізниць ПАТ «Укрзалізниця» планові інструктажі пройшли 8,2 тисяч фахівців, які вперше працюватимуть на магістралях в зимовий період. Закуплено та видано зимовий спецодяг.

Загалом для до роботи в зимовий період на магістралях України підготовлено 121 одиницю снігоочисної техніки та 101 одиницю снігоприбиральної техніки. Також 2381 стрілочний перевід обладнано системою електрообігріву та 13412 - системою пневмообдуву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-