АТО: бойовики поновили обстріли Станично-Луганського району

АТО: бойовики поновили обстріли Станично-Луганського району

Карта
Укрінформ
Найбільша кількість обстрілів українських позицій наразі фіксується на Маріупольському напрямку, де бойовики гатять із забороненого важкого озброєння.

Про це під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Маріупольському напрямку, як і раніше, кількість ворожих обстрілів найвища, більша, ніж на інших двох разом узятих. По всьому фронту окупанти застосовують важке озброєння, зокрема у Мар'їнському районі, у Новогригорівці, де зазвичай було тихо, та на приморських рубежах», - сказав речник.

За його словами, загалом минулої доби на Маріупольському напрямку зафіксовано 16 ворожих обстрілів, 10 із них - з важкого озброєння.

Крім того, Лисенко розповів, що по позиціях українських військовослужбовців було випущено майже 150 мінометних мін і 9 артилерійських снарядів.

«Найпотужніші обстріли сталися у Красногорівці - вони тривали 2 год. 20 хвилин майже без перерви. Крім цього, противник порушив режим тиші у Новотроїцькому та Старогнатівці», - зазначив речник АТО.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування поновили бойові дії із застосуванням бронетехніки в Станично-Луганському районі. «Луганський напрямок: учора поновилися дії в Станично-Луганському районі, зокрема, у самому райцентрі ворожі обстріли тривали більше двох годин. Крім легкого озброєння різних систем противник застосував і бронетехніку», - сказав речник.

Також, за його словами, окупанти порушили режим тиші у прифронтовому та прикордонному селищі Валуйське, а у Кримському надвечір відкрили вогонь з мінометів.

«По наших позиціях було випущено 28 мін, і обстріл тривав загалом 1,5 години», - уточнив Лисенко.

Крім того, він зауважив, що серія обстрілів з боку незаконних збройних формувань відбулася і в Попаснянському районі.

«Усього минулої доби на Луганському напрямку зафіксовано 10 ворожих обстрілів, 2 з них - із важкого озброєння», - розповів речник АТО.

Водночас він додав, що на Донецькому напрямку вчора ворог двічі відкривав вогонь по наших позиціях. За його даними, обстріли тривали загалом близько 50 хвилин.

«В Авдіївці відбулася традиційна перестрілка між силами АТО та окупантами, в Опитному по наших захисниках вів вогонь ворожий снайпер», - зазначив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-