Обшуки в Одесі: директор фірми каже, що справа в грошах на поглиблення дна

Обшуки в Одесі: директор фірми каже, що справа в грошах на поглиблення дна

Укрінформ
Генеральний директор групи компаній "ТрансІнвестСервіс" (ТІС) Андрій Ставніцер скаржиться, що співробітники Служби безпеки України не допускають юристів компанії до приміщень, де проводяться обшуки й вилучення документації.

Про це Ставніцер повідомляє в Facebook.

"Прямо зараз в офісах, а також за деякими приватним адресами менеджменту компанії «ТІС», знаходяться співробітники СБУ. Вони приїхали до нас, щоб вилучити документи з приводу днопоглиблення, здійсненого "ТІС" в 2006-2010 роках. Як ми вже повідомляли, деякі депутати звернулися в СБУ із запитами з приводу нашої діяльності", - зазначив Ставніцер.

Водночас, зауважив він, "юристи "ТІС" не можуть зайти до офісу. Силовики викликали додатковий наряд"."ТІС" відкритий і готовий до співпраці. Все, що необхідно силовикам для підтвердження законності нашої діяльності, буде їм надано", - зазначив він.

На думку Ставніцера, який є сином одного із співзасновників компанії, обшуки та вилучення документації пов'язані з тим, що "в 2006 році ми прийняли рішення за власні гроші поглибити дно перед нашими причалами... Ми витратили $40 млн на днопоглиблення. За останні п'ять років судна, які заходили у створену нами акваторію, перерахували державі понад $200 млн портових зборів".

Згідно з новим законом, додав він, "держава поступово повертає нам частину витрачених коштів на днопоглиблення. Поки що повернули $5,7 млн. Вони лежать на цільових рахунках, їх можна витратити тільки на подальше поглиблення дна".

Як повідомлялося, обшук відбувся також у радника міністра інфраструктури Андрія Мотовиловця, про що він повідомив у Facebook.

Варто зазначити, що недавно група народних депутатів України звернулася до правоохоронних органів, в тому числі НАБУ, з вимогою провести розслідування через нібито виявлені корупційні дії, пов'язані з компанією "ТІС", а також стосовно фіктивних залізничних станцій у порту "Південний", від яких "ТІС" отримує незаконні преференції.

Група терміналів "ТІС" функціонує на березі Малого Аджалицького лиману, в 27 км на схід від Одеси. Засновниками ТОВ є Олексій Ставніцер та Олег Кутателадзе, компанія контролює групу з 5 терміналів - ТІС-Зерно, ТІС-Міндобрива, ТІС-Руда, ТІС-Вугілля, ТІС-Контейнерний термінал. Причому комплекс ТІС-Міндобрива засновники компанії створили при участі 50:50 з російським мільярдером Олексієм Федоричевим.

У 2009 року "ТІС"  перебував у конфлікті з адміністрацією порту "Південний", керівництво якого звинуватило компанію в рейдерстві та намірі довести порт до банкрутства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-