СБУ прийшла з обшуками до порту

СБУ прийшла з обшуками до порту "Південний" і радника Омеляна

Фото
Укрінформ
Оперативники СБУ здійснюють обшуки та інші слідчі дії в офісах групи стивідорних компаній "ТрансІнвестСервіс" (ТІС) у селі Визирка Лиманського району і на території терміналів у порту "Південний".

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в адміністрації групи компаній "ТІС".

Водночас проходять обшуки у радника міністра інфраструктури Андрія Мотовиловця, про що він повідомив у Facebook.

"Зараз у мене вдома здійснюють обшук співробтники СБУ. За рішенням суду, в якому згадано компанію "ТІС". Все, звичайно, буде добре. Я щиро впевнений, що наша робота в Мінінфраструктури і в проекті "ProZorro. Продажі", не загрожує національній безпеці моєї країни", - зазначив радник міністра.

Варто зазначити, що недавно група народних депутатів України звернулася до правоохоронних органів, в тому числі НАБУ, з вимогою провести розслідування через нібито виявлені корупційні дії, пов'язані з компанією "ТІС", а також стосовно фіктивних залізничних станцій у порту "Південний", від яких "ТІС" отримує незаконні преференції.

Зокрема, 17 листопада член міжфракційного об'єднання "Депутатський контроль" Максим Поляков звернувся "до правоохоронних органів, Генеральної прокуратури, НАБУ, Служби безпеки України з приводу критичної ситуації, яка склалася в порту "Південний" в зв'язку з корупційними діями, пов'язаними з компанією " ТІС", яка чомусь отримала дозвіл від Міністерства інфраструктури в 2015 році на поділ портового збору 50/50, хоча по факту вона не є власником акваторії. Це щорічно завдає державі збитків більш як на 10 мільйонів доларів".

Крім того, Поляков повідомив, що "за сприяння Мінінфраструктури компанія "ТІС" отримує бюджетні кошти за фіктивні послуги, які нібито надає неіснуюча залізнична станція "ТІС". "Найжахливіше, що вони разом з Міністерством інфраструктури хочуть зробити деякі пільги для російських компаній, які перевалюють на терміналах "ТІС" руду", - сказав народний депутат.

Варто зазначити, що група терміналів ТрансІнвестСервіс "ТІС" функціонує на березі Малого Аджалицького лиману, в 27 км на схід від Одеси. Засновниками ТОВ є Олексій Ставніцер та Олег Кутателадзе, компанія контролює групу з 5 терміналів - ТІС-Зерно, ТІС-Міндобрива, ТІС-Руда, ТІС-Вугілля, ТІС-Контейнерний термінал. Причому комплекс ТІС-Міндобрива засновники компанії створили при участі 50:50 з російським мільярдером Олексієм Федоричевим.

У 2009 року "ТІС"  перебував у конфлікті з адміністрацією порту "Південний", керівництво якого звинуватило компанію в рейдерстві та намірі довести порт до банкрутства.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-