На Дніпропетровщині чиновники відмили на переселенцях понад 4 мільйони

На Дніпропетровщині чиновники відмили на переселенцях понад 4 мільйони

Укрінформ
Органами прокуратури Дніпропетровської області розпочато дев'ять кримінальних проваджень стосовно працівників Управління праці та соцзахисту населення районних рад у Дніпрі, Кам'янському, Кривому Розі, Павлограді та Нікополі за фактами службової недбалості під час нарахування щомісячної адресної допомоги особам, які переміщаються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

«Щомісячна адресна допомога надається для покриття витрат на проживання, у тому числі й на оплату житлово-комунальних послуг. Проте, вказані працівники, виконуючи свої службові обов'язки неналежним чином, протягом 2014-2016 років не проконтролювали достовірність внесення відомостей переселенцями та призначили виплату допомоги особам, які не мають підстав її отримувати (мають депозитні кошти у сумах, що перевищують 10-кратний розмір прожиткового мінімуму; є власниками житлових приміщень, розташованих в інших регіонах; володіють двома або більше транспортними засобами тощо). Також допомога безпідставно призначалась людям у той період, коли вони не перебували на підконтрольній Україні території. Через це з державного бюджету було безпідставно перераховано понад 4,3 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Відомості за даними фактами вносилися до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1, 2 ст. 367 та ч. 1 ст. 190 КК України (зловживання службовим становищем, службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та шахрайство).

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-