Голова Генічеського району: газу вистачає, навіть залишки спалюємо

Голова Генічеського району: газу вистачає, навіть залишки спалюємо

Відео
Укрінформ
Всупереч брехливим заявам російського керівництва, нині Генічеський район повністю забезпечує власні потреби в газі, а невикористаний - спалює.

Про це заявив у відеокоментарі місцевому інформаційному порталу "Новий візит" голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

"Українські свердловини можуть давати 70 тис. кубів газу за добу. Сьогодні споживання у Генічеському районі - близько 30-35 тис. кубів. У нас залишається вільний газ. І ми можемо його сьогодні дати українцям, які знаходяться в Криму. Але ми його бездарно спалюємо. І знаєте чому? Тому що ви захопили Глібовське підземне газове сховище у Джанкойському районі", - заявив Воробйов, звертаючись до Путіна.

Заяви російського президента про "допомогу" Генічеську газом він прокоментував досить жорстко: "Товаришу Путін, що ви там всі в Кремлі курите? Чи під дією дурману ваші підопічні і псевдокерівники українськими територіями поширюють неправдиву інформацію"?

За його словами, Херсонщина фізично не може отримувати газ з газосховища в Криму, оскільки з минулого року транспорт газу перекритий з боку окупованого півострова. "Настане час, коли ця труба з'єднається з газотранспортною системою України", - вважає Воробйов.

Керівник Генічеського району показав факели, в яких вимушено спалюються надлишки газу, видобутого в акваторії Азовського моря. Він наголосив, що якби російська влада відкрила вентилі з боку півострова, Херсонщина могла б закачувати газ в Глібовське сховище. Для опалювання в холодну пору року Генічеському району вистачило б 20-30% обсягу сховища, а решту 70-80% могли б використати жителі Криму.

Відео:Новый Визит

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-