Переселенців на Харківщині стає менше

Переселенців на Харківщині стає менше

Укрінформ
Тенденція до зменшення кількості переселенців з Донецької, Луганської областей та Криму зафіксована у Харківській області.

Так сказав на прес-конференції начальник відділу Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА Євген Шаньшин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Харківській області є тенденція до зменшення кількості переселенців. Документи, передані в архів, свідчать про те, що це люди, які вибули з території регіону. Є й померлі", - зазначив Шаньшин.

За його словами, назвати точні цифри тих, хто вибув, на даний момент складно.

"Станом на 10 листопада у Харківській області зареєстровано більш як 190 тис. переселенців, або більш як 142 тис. сімей. З них до 100 тыс. осіб - пенсіонери, і більш як 26 тис. - діти", - додав Шаньшин.

За його словами, найбільше переселенців живе у місті Харкові: "В основному, в центральному Шевченківському і заводському Московському районах".

"Також є переселенці в Харківському, Балаклійському і Чугуївському районах області", - пояснив Шаньшин.

Як повідомляв раніше Укрінформ, з зими 2014 року в Харківській області офіційно зареєстровано до 200 тис. переселенців - найбільше в Україні.

З серпня 2015 р. і донині до 100 тисяч тимчасово переміщених осіб у Харківській області отримали допомогу від німецького Червоного Хреста у вигляді ваучерів зі щомісячною фіксованою сумою - 500 грн - на продукти харчування. Видача ваучерів здійснюється за участю Харківської обласної організації Червоного Хреста України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-