На Закарпаття йде велика вода, можливе підтоплення Ужгорода

На Закарпаття йде велика вода, можливе підтоплення Ужгорода

Укрінформ
Через значні опади почалося критичне підвищення рівня води у річках Уж та Латориця, як і прогнозувалося.

За оперативними даними, швидкоплинний паводок формуватиметься на цих річках протягом 6-8 листопада, за ці дні випаде півторамісячна норма опадів. Очікується вихід річок на дороги, затоплення дворогосподарств та сільгоспугідь, навіть мікрорайонів Ужгорода, повідомляє прес-служба Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса (БУВР).

«Протягом ночі 5 та вдень 6 листопада (12 годин) по території області ідуть сильні дощі. Сумарна інтенсивність яких склала: по басейну ріки Уж до 73 мм, по басейнам річок Боржава та Латориця до 49 мм, по басейнам річок Теребля, Тересва, Ріка до 40 мм, по Верхній Тисі до 30 мм. Внаслідок дуже сильних опадів на річках області відбувається формування швидкоплинного дощового паводку. Розпочався підйом рівнів на річках басейну Ужа та Латориці – введено І ступінь протипаводкового захисту на р.Тур'я – село Тур'я-Поляна», - йдеться в повідомленні.

У БУВР також зазначили, що "загальна сума опадів за 6-7 листопада може скласти півторамісячну норму. Продовжиться розвиток та формування високого дощового паводку з досягненням та перевищенням ІІ та ІІІ ступенів захисту – вихід води на заплаву, підтоплення заплавних сільгоспугідь та частин заплавних автодоріг в низинних районах області".

Прогнозовані амплітуди підйомів рівнів від 2 до 5 метрів на різних річках.

Водночас, рятувальники надали закарпатцям, що проживають в небезпечних районах, рекомендації щодо того, як поводитися під час повені. Людей просять моніторити інформацію про надзвичайну ситуацію, збергати спокій, попередити сусідів похилого віку, допомагати людям з інвалідністю, жінкам та дітям.

Наразі усі підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій перебувають у бойовій готовності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-