На Луганщині завод зливав у річку тонни хімічних відходів

На Луганщині завод зливав у річку тонни хімічних відходів

Фото
Укрінформ
СБУ задокументувала забруднення вод відходами хімічного виробництва у Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«У Луганській області СБУ виявила порушення правил охорони вод одним із підприємств хімічної промисловості регіону. Під час здійснення господарської діяльності завод зливав у р. Сіверський Донець тонни шкідливих хімічних відходів, що призвело до суттєвого забруднення та зміни властивостей води», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що для нейтралізації шкідливих властивостей відходів хімічного виробництва на території підприємства є спеціальне пристосування. Однак, керівництво заводу вирішило заощадити на екологічних заходах та утилізації відходів і просто скидати їх у річку.

Таким чином завод забруднив 10 км акваторії ріки, яка збагачує питні горизонти Рубіжного, Лисичанська, Сєверодонецька та інших населених пунктів, є місцем відпочинку населення та найбільшим магістральним каналом для меліорації земель регіону. У цій зоні зникла водна фауна та загинули водорості.

Фото: СБУ

Екологи підраховують збитки, завдані навколишньому середовищу. За матеріалами СБУ прокуратура Луганської області розпочала досудове розслідування за ч. 1 ст. 242 (порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-