У продажу горілки-вбивці на Харківщині підозрюють ще двох людей

У продажу горілки-вбивці на Харківщині підозрюють ще двох людей

Укрінформ
Прокуратура Харківської області дала добро на пред'явлення підозри двом продавщицям магазину у Вовчанському районі, які незаконно реалізовували сурогатний алкоголь.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян.

"Продавщицям у віці 48 і 54 років інкримінується правопорушення за ч.3 ст.204 КК України (збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння і смерті людей). Максимальна санкція - 10 років позбавлення волі", - зазначив прокурор.

За його словами, досудовим розслідуванням встановлено, що обидві жінки не були суб'єктами господарювання.

"Вони також не мали ліцензії на продаж алкогольної продукції. Проте, обидві продавщиці в 20 числах вересня продавали фальсифіковані спиртні напої, придбані у посередників", - додав прокурор.

За його словами, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 жовтня у Харківській області від сурогатної горілки померли 50 осіб, за медичною допомогою звернулися 97.

30 вересня Київський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури відправив під арешт 27-річного харків'янина, який підозрюється у виробництві сурогату на основі метилового спирту. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

28 вересня разом з організатором виробництва сурогату затримали трьох його спільників. Раніше затримані три власники магазинів, де продавали цю продукцію: власниця чотирьох магазинів у Вовчанському районі арештована з заставою в 275 тис. грн, власники магазинів у Харківському та Ізюмському районах відправлені під домашній арешт.

7 жовтня прокуратура Харківської області оголосила підозру 31-річному жителю Вовчанського району, який був посередником між виробниками та реалізаторами сурогату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-