Харків: учасники велопробігу в британському стилі ратували за велодоріжку

Харків: учасники велопробігу в британському стилі ратували за велодоріжку

Фоторепортаж
Укрінформ
Велопробіг у британському стилі Tweed Ride зібрав дві сотні велосипедистів - дітей і дорослих - на підтримку велодоріжки по проспекту Науки, що в центрі міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

...Куртки з твіду, жилети, бриджі "plus-four", кепі, краватки, шкіряне взуття, максі-спідниці, капелюшки - така обов'язкова умова для учасників акції, що відтворюють, як задумано, образ британського велосипедиста початку 20 століття. Решта - довільно: велосипеди всіх марок та розмірів, і навіть тандеми.

Стартувавши опівдні біля магазину "Велопланета", що біля станції метро "23 Серпня", дві сотні учасників акції проїхали в супроводі нарядів патрульної поліції проспектом Науки і фінішували на площі Свободи. Тут їх чекали конкурси костюмів, майданчик для гри в петанк, тест-драйви, велоекскурсії по історичному Харкову, а також, як і слід, британський рок, британський чай і вівсяне печиво - до самого вечора.

Як розповіла віце-президент громадської організації "Харківський велосипедний союз" Вікторія Смагіна, мета велопробігу - підтримка проекту створення повноцінного веломаршруту на одній з "велосипедних" вулиць Харкова.

"Велодоріжка, за британським прикладом, буде використовуватися цілий рік. Підраховано, що за годину по проїжджій частині проспекту Науки проїжджає не менше 170-ти велосипедистів, лавіруючи між машинами. Таке ж лавірування між пішоходами на тротуарі. Петиція з пропозицією створити безпечну велодоріжку вже зібрала на сайті міськради понад 700 підписів, а велопробіг збільшить це число", - впевнена Вікторія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-