У Львові учасники велопробігу ветеранів зустрілися з десантниками

У Львові учасники велопробігу ветеранів зустрілися з десантниками

Укрінформ
Ветерани-афганці - учасники велопробігу до Дня Незалежності України - сьогодні дістались Львова. Тут вони відвідали Личаківський цвинтар, а потім зустрілися з військовими 80-ї аеромобільної бригади.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив учасник і один із організаторів пробігу Іван Балашов.

"На в'їзді до Львова нас зустріли місцеві ветерани-афганці і велосипедисти, всього десь 15 хлопців і дівчат. Ми поїхали на Личаківське кладовище, поклали квіти на могили бійців АТО. Потім у центрі міста вклонилися пам'ятнику Кобзарю. А тоді приїхали у 80-у окрему аеромобільну бригаду", - розповів Балашов.

У розташуванні десантників учасники велопробігу поспілкувались з бійцями, більшість з яких є учасниками АТО, подарували закарпатські сувеніри.

Всього за цей день ветерани-афганці подолали близько 90 кілометрів. Завтра планують проїхати ще довший відтинок маршруту: зі Львова до Почаєва, а потім - до Кремінця, всього близько 150 км.

Як повідомляв Укрінформ, символічний велопробіг ветеранів стартував в Ужгороді 16 серпня. Він триватиме до Дня Незалежності і завершиться 24 серпня біля пам’ятника воїнам-афганцям у Києві. Його загальна довжина - близько 800 км,  пролягає він шістьма областямии України. Постійно у велопробігу беруть участь три особи, до яких дорогою долучаються місцеві активісти. В кожному місті учасники влаштовують зустрічі із ветеранами Афганістану та АТО, а також із рідними тих, хто загинув у військовому конфлікті на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-