Україна готова до виконання рамкового рішення про розведення військ - СЦКК

Україна готова до виконання рамкового рішення про розведення військ - СЦКК

Укрінформ
Українська сторона готова до виконання рамкового рішення про розведення сил та засобів на Донбасі. Однак розведення здійснюватиметься у разі виконання зазначених у документі умов: повного припинення вогню упродовж 7 діб для кожної з конкретних ділянок розведення, а також за умови постійного моніторингу процесу розведення з боку місії ОБСЄ.

Про це заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький, повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

"Українською стороною СЦКК опрацьовуються питання виконання "Рамочного решения Трехсторонней контактной группы о разведении сил и средств". Військовослужбовці української сторони СЦКК провели рекогносцировку у зазначених районах відведення із визначенням можливих місць розгортання спостережних пунктів для спостерігачів СЦКК та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На думку української сторони Спільного центру, СММ ОБСЄ має відігравати ключову роль у процесі моніторингу та верифікації процесу розведення сил та засобів", - наголосив Кременецький.

За його словами, наразі триває узгодження окремих технічних питань.

"З метою забезпечення цілодобового моніторингу обстановки на визначених ділянках, в українській стороні СЦКК здійснено перерозподіл особового складу та автомобільної техніки. Опрацьовані питання взаємодії та зв’язку з СММ ОБСЄ з метою оперативного вирішення питань. Українська сторона готова до виконання "Рамочного решения", - додав Кременецький.

Він також підкреслив, що розведення сил та засобів з української сторони у зазначених ділянках буде здійснюватися у повній відповідності з рамковим рішенням за виключного виконання зазначених у документі умов:

1) повне припинення вогню упродовж 7 діб для кожної з конкретних ділянок розведення, вказаних у додатку до цього рамкового рішення;

2) постійний моніторинг процесу розведення сил та засобів з боку СММ ОБСЄ.

"СЦКК продовжує сприяти повному припиненню вогню, оперативно реагує на можливі факти перешкоджання здійсненню моніторингу і верифікації СММ ОБСЄ та забезпечує безпеку спостерігачів СММ ОБСЄ", - зазначив Кременецький.

Він також наголосив, що Збройні Сили України суворо дотримаються режиму припинення вогню та неухильно виконують відповідні пункти Мінських угод.

Як повідомлялося, 21 вересня в Мінську було підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на трьох ділянках, розташованих на лінії зіткнення - це Станиця Луганська, а також Золоте і Петровське у Донецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-