Після розведення сил на Донбасі можуть знову відкрити КПВВ

Після розведення сил на Донбасі можуть знову відкрити КПВВ "Золоте"

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб роз'яснює, що відповідно до Рамкової угоди, підписаної в Мінську 21 вересня, КПВВ в с. Золоте може бути знову відкрито.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. 

"Угодою передбачено, що не пізніше, аніж через добу після розведення сил, СММ ОБСЄ вилучить вибухонебезпечні предмети на вказаних ділянках, що, зокрема, може сприяти відкриттю КПВВ в с. Золоте", - йдеться в повідомленні. 

Також зазначається, що всі КПВВ після розведення сил і засобів будуть працювати, а безпеку на них забезпечуватимуть одразу декілька відповідних формувань. 

"Слід зазначити, що контрольні пункти в'їзду-виїзду функціонуватимуть і надалі, їхню роботу забезпечуватимуть відповідні формування - ДПС, ДФС та інші", - зазначається в повідомленні. 

Прес-служба також пояснює, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ буде контролювати режим припинення вогню і надалі. 

"СММ ОБСЄ, згідно з домовленостями, буде здійснювати постійне патрулювання та дистанційне спостереження, а у випадку порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення відведення сил може бути призупинено, а військові підрозділи повернуто на попередні позиції", - зазначили у міністерстві. 

У повідомленні також наголошується, що розведення сил та засобів почнеться тільки після підтвердження СММ ОБСЄ повного припинення вогню протягом 7 днів. 

"Згідно з досягнутими у Мінську домовленостями, створення ділянок розведення на Донбасі та початок відведення сил на визначеній території розпочнеться лише після того, як СММ ОБСЄ буде підтверджено повне дотримання режиму припинення вогню протягом семи діб на кожній з визначених ділянок. Після цього будуть визначені конкретні координати ділянок, відстань та межі відведення сил. Також домовленості передбачають, що кількість таких зон безпеки може бути збільшена у майбутньому", - наголосили у відомстві. 

Нагадаємо, згідно з попередніми домовленостями, досягнутими Тристоронньою контактною групою у Мінську 21 вересня, визначені три зони розведення підрозділів ЗСУ та збройних формувань окремих районів Луганської та Донецької областей в районі населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська. 

Розведення сил та засобів відбуватиметься лише на підставі погоджених додатків до Рамкової угоди, які міститимуть детальну інформацію про географічні координати ліній, терміни та особливості відведення. Такі заходи дозволять створити ділянки розведення, що гарантуватиме безпеку як військовим, так і цивільному населенню та збереження важливих об'єктів інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-