Поліція накрила банду, яка підробляла польські візи

Поліція накрила банду, яка підробляла польські візи

Фото
Укрінформ
Поліція затримала банду злочинців, які налагодили виготовлення фальшивих шенгенських віз та закордонних паспортів.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Оперативниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України затримано організатора злочинного промислу та трьох його спільників. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п’яти років", - йдеться в повідомленні.

Як розповів перший заступник глави Нацполіції - начальник кримінальної поліції Вадим Троян, до Департаменту кіберполіції Національної поліції України звернулися представники Посольства Республіки Польща в Україні з приводу надання невстановленими особами послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Ділки використовували підроблені документи. За даним фактом слідчими ГУ Нацполіції у Львівській області розпочато кримінальне провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

Оперативники встановили, що шахраї розповсюджували рекламу в соціальній мережі про надання послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Поліцейські встановили адресу офісу, з якого здійснювалась протиправна діяльність.

"Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили печатки та штампи різних юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, підроблені печатки та штампи банківських установ. Також  комп’ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялись підроблені документи, мобільні телефони, які використовувались для спілкування з клієнтами", - зазначив Троян.

Він додав, що окрім цього поліцейські виявили підроблені виписки з банківських рахунків та довідки про розмір заробітної плати.

"Я ще раз хотів би підкреслити, що для Нацполіції немає вибірковості перед законом. У сучасних умовах діяльність таких "компаній" є неприпустимою. Я дуже вдячний нашим польським колегам, що вони співпрацюють з нами у цьому напрямку. Такі викриття наближують нас до європейських стандартів та правил", - наголосив Троян.

На даний час слідчі проводять огляд вилучених документів, комп’ютерної техніки. Вирішується питання про призначення комп'ютерно-технічних, почеркознавчих та криміналістичних експертиз. Слідчі дії тривають.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-