У Києві поліція взяла озброєний до зубів

У Києві поліція взяла озброєний до зубів "монетний двір"

Укрінформ
Київські правоохоронці викрили організовану злочинну группу фальшивомонетників з чотирьох осіб, яка діяла за чітким розподілом обов'язків. Організатор та виконавець угруповання - відповідали за перевезення та збут підроблених купюр, інші два співучасники здійснювали пошук клієнтів. Виготовлення купюр здійснювалось з використанням кліше. 

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Під час проведення санкціонованого обшуку працівники УЗЕ, Київської місцевої прокуратури, Служби безпеки із залученням спецпідрозділу КОРД Нацполіції вилучили 18 підроблених купюр номінальною вартістю 100, 50, 10 євро та 100 доларів США на загальну суму 400 євро та 300 доларів США, чорнову документацію зі списками клієнтів та сумою проведених оборудок, комп’ютерну техніку, також були вилучені два гранатомети, три пістолети, три автомати «АК-47», два пістолети-кулемети Шпагіна, автомат UZI, десять гладкоствольних рушниць, два колекційних револьвери, дві гранати, три тротилові шашки та запали до них, підривач для мін, 300 набоїв різного калібру, 15 одиниць холодної зброї", - йдеться у повідомленні.

В поле зору правоохоронців злочинці потрапили ще у травні цього року. Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в місті Києві, прокуратури та Служби безпеки здійснили чотири оперативні закупівлі іноземної валюти за 50 відсотків її фактичної номінальної вартості.

Київською місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в України з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Зазначена незаконна діяльність карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Працівники поліції перевіряють інформацію щодо діяльності незаконних пунктів обміну валют на території міста та області, встановлюють додаткові факти незаконного бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-