У Миколаєві думають, чи приймати далі львівське сміття

У Миколаєві думають, чи приймати далі львівське сміття

Укрінформ
Прийом твердих побутових відходів зі Львова на Миколаївський полігон призупинено до рішення міськради, яка збереться на позачергову сесію у п'ятницю, 16 вересня.

Про це заявив голова Миколаївської міськради Олександр Сєнкевич на прес-конференції у вівторок, повідомляє прес-служба Миколаївської мерії.

"У зв'язку зі штучно організованим скандалом на сьогодні підвезення ТПВ зі Львова тимчасово припинено. У п'ятницю, 16 вересня, відбудеться позачергова сесія міської ради, присвячена цьому питанню", - йдеться у повідомленні.

За словами Сєнкевича, 10 вересня до нього звернулися представники Львівської міськради з проханням протягом вересня приймати тверді побутові відходи зі Львова у зв'язку з тим, що в місті йде процес відведення землі та облаштування нового полігону для сміття. Йшлося про обсяг відходів, який дорівнював би півтораденній нормі вивезення сміття безпосередньо з Миколаєва - загалом близько 4 тис. куб.м.

Проте, як зазначив Сєнкевич, "популістські заяви деяких політичних діячів перетворили цю ситуацію на фарс". Тому рішення про прийняття твердих побутових відходів зі Львова ухвалюватимуть депутати міськради.

Як відомо, проблеми з вивезенням сміття у Львові виникли після того, як у травні на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа і масштабний зсув, що забрав декілька життів. Відтоді львівська влада намагається домовитися про вивезення відходів з міста в інші регіони.

Фото: portal.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-