На Дніпропетровщині через львівське сміття перекрили трасу

На Дніпропетровщині через львівське сміття перекрили трасу

Фото, відео
Укрінформ
У понеділок, 12 вересня, понад 100 жителів Діївки і Краснопілля на Дніпропетровщині вийшли на акцію протесту проти роботи Діївського полігону з утилізації твердих побутових відходів, які привозять сюди зі Львова.

Після мітингу жителі перекрили трасу на Кривий Ріг, вимагаючи прибуття міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Про це повідомляє член Громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації Тетяна Лампика на сторінці в Facebook.

«Перекрили трасу жителі Діївки, як протест проти звалища», - пише вона, ілюструючи свій пост фотографіями, на яких видно, що десятки людей ходять по трасі, не даючи автотранспорту можливості проїхати.

Користувачі соцмереж пишуть, що «львівськими відходами ось уже 2 місяці завалюють Дніпро. Їх звозять на місцевий полігон побутових відходів. Мешканці кажуть: кожен день приїжджає щонайменше 10 вантажівок».

В руках пікетувальники тримають плакати, спрямовані в тому числі проти Філатова.

При цьому фахівці стверджують, що за нормальних умов експлуатації полігону він не становить жодної загрози життю і здоров'ю жителів Діївки.

Зокрема, доцент кафедри геології і гідрогеології ДНУ, кандидат технічних наук Станіслав Жолудев під час прес-конференції заявив: «Згідно з проектом, на полігоні може вміститися 1 млн 300 тонн сміття. Щорічно сюди може надходити 430 тонн відходів, і на сьогодні ця цифра не перевищується, тому не має значення звідки сюди звозитимуть відходи, з Дніпра чи зі Львова. А зараз деякі політики намагаються перевести звичайне міське господарське питання в політичну площину і зробити собі на цьому дешевий піар», - зазначив Жолудев.

Він наголосив, що полігон існує вже майже 4 роки, але влаштовувати протести і бити на сполох люди стало тільки зараз.

«Ми всі прекрасно знаємо, як організовуються такі пікети», - зауважив Жолудев.

За його словами, львівські відходи приносять в міську казну на 20% коштів більше, ніж «місцеві», - це «живі» гроші, які можна витратити на будівництво сміттєпереробних і сортувальних заводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-