ЄБРР збільшив допомогу Україні на подолання

ЄБРР збільшив допомогу Україні на подолання "сміттєвих" проблем

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку спочатку планував виділити Україні 500 тисяч євро на реалізацію Національної стратегії з управління муніципальними відходами, проте пізніше банк прийняв рішення додатково дати ще 250 тис. євро.

Про це під час церемонії урочистого відкриття ЄБРР розробки Національної стратегії з управління муніципальними відходами заявив директор ЄБРР-Україна Шевкі Аджунер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є доповнення до програми технічної допомоги. Спочатку програма була розрахована на 0,5 млн євро. Зараз є доповнення до неї в плані технічної допомоги - це 250 тис. євро", - сказав Аджунер.

За його словами, важливим моментом для реалізації стратегії буде залучення приватного бізнесу до управління муніципальними відходами.

"У нас є неабиякий досвід у плані управління відходами на муніципальному рівні. Наша ініціатива зародилася ще в 2015 році. Ми виявляли інвестиційні бар'єри і думали, як залучити приватний сектор до управління відходами. Це дуже великий пласт роботи, який важко реалізувати без підтримки приватного бізнесу", - вважає директор ЄБРР-Україна.

Він упевнений, що інвестиційний потенціал управління відходами в Україні - це можливість створити великий ринок.

"Проте, без стратегії національного рівня нічого неможливо реалізувати, це був головний бар'єр для інвестування в Україні", - додав Аджунер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-