У Мінську говорять про права людей на окупованих територіях - Рева

У Мінську говорять про права людей на окупованих територіях - Рева

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева обговорив на зустрічі із представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні проблеми внутрішньо переміщених осіб і наслідки воєнних дій на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Рева відзначив ключові кроки, що прописані в Мінських домовленостях, які необхідно здійснити, аби подолати наслідки військової агресії, зокрема, й у частині розв'язання проблем як внутрішньо переміщених осіб, так і тих громадян України, котрі залишилися на тимчасово окупованій українській території", - йдеться у повідомленні.

Він пояснив, що наразі щодо відновлення усіх, у тому числі й соціальних, прав і свобод українців на окупованій території ведуться складні й важкі переговори в Мінську.

„Не наша вина в тому, що бандитські угрупування на території Донбасу не припиняють стрільбу. Або хіба ми винні в тому, що вони не хочуть повернути наших заручників, навіть безруких і безногих. Їх цікавить лише одне питання – і це далеко не проблема виплат чи не виплат мешканцям тих територій – вони хочуть амністію за всі злочини, які вони вчинили. Але цього не буде”, - підкреслив Рева. 

І взагалі, якщо здійснювати виплати зараз без законних підстав і врегулювання, то за українським законодавством це прирівнюватиметься до фінансування тероризму, додав міністр.

За словами доповідача Ради ООН з прав людини з питань прав внутрішньо переміщених осіб  Чалока Беяні, питання, що стосуються переселнців, ще довго перебуватимуть на порядку денному у діяльності уряду.

“Порівняно із моїм попереднім візитом в Україну, тепер я бачу, що нинішній уряд не відгороджується, а глибоко втягнутий, як і Міністерство соціальної політики, в процес забезпечення всім необхідним переселенців. Я бачу, що проблеми переселенців ще тривалий час будуть на порядку денному української влади. Адже зрозуміло, що проблеми переселенців в Україні не унікальні, але в Україні є свої унікальні обставини”, - підкреслив Беяні.

У зустрічі також взяли участь  старший радник з правових питань Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) в Україні Юг Біссо та голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-