Суд повернув державі майже чотири гектари Чорноморського узбережжя

Суд повернув державі майже чотири гектари Чорноморського узбережжя

Укрінформ
Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури Миколаївщини щодо необхідності повернення державі майже чотирьох гектарів чорноморського узбережжя вартістю понад 3 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Апеляційний суд визнав обгрунтованими позовні вимоги прокуратури області та залишив в силі рішення Березанського районного суду, яким задоволено позов прокурора до Березанської райдержадміністрації, Коблівської сільради та громадян про визнання недійсним та скасування державного акту на право власності на земельну ділянку. Йдеться про 3,84 га чорноморського узбережжя вартістю понад 3 млн грн. Також визнано недійсним свідоцтво на право власності на нерухоме майно», - йдеться у повідомленні.

Зазначене рішення вже набрало законної сили.

Підставою для звернення прокурора до суду стало прийняття райдержадміністрацією незаконного рішення про продаж приватному підприємцю земельної ділянки, що перебуває в межах прибережної захисної смуги та знаходиться на відстані 180 м від урізу води Чорного моря.

На вказаній ділянці з порушенням вимог чинного законодавства побудовано два котеджі та в подальшому оформлено право власності на об’єкти нерухомого майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-