Сміттєва проблема: Садовий чекає від Мінфіну добро на позику

Сміттєва проблема: Садовий чекає від Мінфіну добро на позику

Укрінформ
Львів очікує конкретизації суми співпраці з Європейським інвестиційним банком щодо рекультивації Грибовицького полігону та будівництва нового сміттєпереробного заводу.

Про це заявив міський голова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент  Укрінформу.

«У серпні маємо розпочати перший етап робіт зі стабілізації сміттєзвалища в Грибовичах. Наступним кроком стане погодження і конкретизація суми Міністерством фінансів. Після цього вже буде підписання угоди між Львівською міською радою і Європейським інвестиційним банком. Одночасно мали б продовжити роботи експерти, яких наймає ця фінансова установа. Цей процес досить довгий, але він триватиме паралельно до  рекультивації сміттєзвалища. Це те, чого найбільше вимагають жителі Грибовичів, Малехова і Львова»,- зазначив Садовий.

За його словами, про будівництво заводу на території полігону не йдеться.

«По спорудженню підприємства у Грибовичах пропозицій не надходило. Та й думаю, що там це не можливо», - сказав мер.

Як повідомлялося, для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища місту потрібно близько 30 млн євро, а для будівнитцва сміттєпереробного комплексу – 10 млн євро. Європейський інвестиційний банк надає кредит на 25 років під 1,5% річних. Після того, як угоду з Європейським інвестиційним банком підпишуть, місто вибере ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-