Київ припинив приймати львівське сміття

Київ припинив приймати львівське сміття

Укрінформ
Із 1 серпня, у зв'язку з тим, що на сміттєспалювальному заводі «Енергія» розпочато планові ремонтні роботи, Київ припинив приймати сміття зі Львова.

Про це заявив директор КП «Київкомунсервіс» Євгеній Русін, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Першого числа завод став на плановий ремонт, і ми припинили приймати як львівське сміття, так і київське. Відходи, які раніше направлялися з Києва на завод «Енергія» тепер направлятимуться на полігон № 5. Як правило, ремонтні роботи відбуваються упродовж серпня. Цього року заплановано ремонт бункеру ТПВ, де передбачено замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, ремонт труби димових газів, дренажної системи бункера, а також ремонт електрофільтрів», – сказав Русін.

Загалом за час дії домовленостей було завезено трохи більше 6 500 тонн сміття. За червень-липень заводом було спалено трохи більше 42 000 тонн. Впродовж 6 тижнів щоденно до Києва завозили до 200 тон відходів, які сортувались та у подальшому спалювались на заводі «Енергія» ПрАТ «Київенерго». Така допомога було тимчасовою і можливою лише у зв’язку з відпускною кампанією та сезонною зміною у морфології сміття.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула пожежа, яка призвела до людських жертв. Тоді було прийнято рішення про закриття полігону. Мер міста Львів Андрій Садовий звернувся до мера столиці Віталія Кличка з проханням сприяти у вирішенні проблеми з утилізації відходів.

Фото: nslovo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-