Міськрада Львова назвала нові тарифи на ЖКП

Міськрада Львова назвала нові тарифи на ЖКП "неконституційними"

Укрінформ
Львівська міськрада прийняла ухвалу, що тарифна політика уряду несправедлива та неконституційна без підвищення рівня зарплат.

Про це йдеться в ухвалі, прийнятій 14 липня на сесії міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Львівська міська рада на сесії 14 липня прийняла ухвалу «Про неконституційність та несправедливість підняття величини тарифів на комунальні послуги для населення без підвищення розміру мінімальної заробітної плати та пенсії». За відповідну ухвалу з редакційними правками проголосувало 44 депутати», - зазначила начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич.

За її словами, львівські депутати вимагають у влади переглянути тарифну політику в державі. Також вони просять органи місцевого самоврядування інших міст і сіл долучитися до визнання таких дій влади неконституційними.

Як пояснила позицію обранців Пайонкевич, в Україні зараз існує три прожиткових мінімуми. Перший, який встановлюється у законі, становить 1399 грн і використовується для розрахунку розміру мінімальної заробітної плати та пенсії. Другий, так званий, реальний, визначає Міністерство соціальної політики, це сума, за яку може вижити працездатна людина. А фактичний прожитковий мінімум – це середній дохід працездатного населення в Україні, він становить 2300 грн. Він реально є меншим, ніж встановлений Міністерством соціальної політики. Тому несправедливо піднімати тарифи без підняття розміру мінімальної заробітної плати та пенсії. По суті цієї ухвали львівські депутати пропонують звернутись до усіх державних органів з вимогою призупинити дію постанови національного регулятора.

Проект прийнятої ухвали, зазначила юрист, був консолідовано підготовлений, він максимально захищає інтереси громади Львова.

Як відомо, подібні рішення прийняли міськради Києва та Дніпра.

Фото Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-