Одеські активісти спростували закиди Труханова

Одеські активісти спростували закиди Труханова

Укрінформ
Учасники "антитрухановського" майдану скликали у п'ятницю прес-конференцію, на якій категорично спростували причетність власників ринку "Успіх" чи будівельної фірми "Kadorr Group" до фінансування масових акцій протесту на Думській площі Одеси.

Про це заявили Михайло Кузаконь, Сергій Гуцалюк, Роман Власов та інші активісти "антитрухановського" майдану, наголошуючи на "свавіллі міської влади і силовиків" та спробах мера Геннадія Труханова пов'язати акції протесту з місцевими підприємцями, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одеська влада не зупиняється ні перед чим, щоб дезорієнтувати одеситів і дискредитувати акції громадянського протесту, учасники яких вимагають відставки мера Одеси. Хочу зробити заяву від учасників "антитрухановського" майдану, що всі люди, які 30 червня брали участь в мирній акції протесту на Думській площі, робили це з власної волі. Цих людей не залякати й не зламати. Марні спроби також їх дискредитувати застосуванням таких брудних технологій, як приписування організації протестних акцій місцевим підприємцям (ринку "Успіх" - ред.) чи політикам", - зазначив Кузаконь.

За його словами, безлад на Думській площі у четвер насправді спровокувала сама влада, а всі акції "антитрухановського" майдану, які тривають більше двох місяців, є виключно мирними.

У свою чергу, Власов зауважив, що "шокований діями силовиків 30 червня проти мирних громадян. Я - викладач англійської мови, раніше не брав участі в протестних акціях, але останнім часом боляче спостерігати за руйнуванням архітектурних пам'яток Одеси, особливо її історичного центру. Тому приєднався до людей, що прагнуть зберегти рідне місто і протистоять беззаконню. Але ж проти нас виставили силовиків, які жорстоко били людей кийками. До мене біля будівлі мерії один з охоронців буквально застосував прийом удушення, іншим пікетувальникам заламували й скручували руки, порскали в обличчя якимсь газом. Було відчуття, що нас хочуть не просто  залякати, а придушити будь-який протест городян".

Нагадаємо, мер Одеси Геннадій Труханов висловив обурення у виступі на 8 сесії міськради з приводу штовханини й сутичок на Думській площі. "Ініціаторами цього (акції протесту. - Ред.) були не підприємці, а власники ринку "Успіх". Я не буду розповідати про цих осіб, якими мають зацікавитися компетентні органи, а одесити їх знають", - зазначив мер.

Труханов запропонував директору департаменту муніципальної безпеки Краснопьорову забезпечити охорону порядку на КП "Ринок "Успіх-Авто" і подати заяву до поліції за фактами безладів на Думській площі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-