Мер Одеси розказав, хто й навіщо привів мітинг під міськраду

Мер Одеси розказав, хто й навіщо привів мітинг під міськраду

Укрінформ
Мер Одеси Геннадій Труханов вважає, що до організації акції протесту біля міськради причетне керівництво міського ринку "Успіх". 

Міський голова висловив обурення з приводу сутичок учасників акції протесту з правоохоронцями на Думській площі й поставив на голосування проект рішення про створення на території ринку "Успіх" комунального підприємства "Ринок "Успіх-Авто", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ініціаторами цього (акції протесту. - Ред.) були не підприємці, а власники ринку "Успіх". Я не буду розповідати про цих осіб, якими мають зацікавитися компетентні органи, а одесити їх знають", - зазначив мер.

За його словами, конфлікт виник тому, що в міський бюджет не надходили кошти від цього ринку.

"У країні йде повним ходом реформа з децентралізації влади, - наголосив Труханов. - Органи державної влади передають нам свої повноваження, в тому числі з адміністрування податків на землю... Із 31 місцевим підприємцем мерія уклала договори про роботу на території ринку "Успіх", а власники ринку викинули їх товари з їх контейнерів за межі підприємства... Як на це повинна реагувати влада?"

Після виступу мера на голосування було поставлено проект рішення про створення КП "Ринок "Успіх-Авто", за який проголосували 57 депутатів, що були на сесії.

Труханов запропонував директору департаменту муніципальної безпеки Краснопьорову забезпечити охорону порядку на КП "Ринок "Успіх-Авто" і подати заяву до поліції за фактами безладів на Думській площі.

Як повідомляв Укрінформ, сесію Одеської міськради у четвер супроводжувала масова акція протесту - одесити пікетували мерію з вимогою відставки міського голови Геннадія Труханова, якого звинувачують у подвійному громадянстві та причетності до офшорних схем. Поліція застосувала силу та сльозогінний газ проти учасників акції. Одного учасника мітингу затримали за підозрою у хуліганстві, ще п'ятьох, доставлених до відділу поліції з Думської площі, відпустили після проведення профілактичної бесіди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-