Поки звільняли голову Держлісагентства, в Ірпені пиляли дерева

Поки звільняли голову Держлісагентства, в Ірпені пиляли дерева

Укрінформ
На в'їзді з боку Києва у місто-супутник столиці Ірпінь, користуючись усе ще діючим дозволом на планову вирубку лісу, вчора спиляли, а вночі вивезли понад дві сотні сосен.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Насамперед, вражають масштаби цієї "санітарної" вирубки лісу: наприкінці дня на ділянці площею лише 10 тис. кв. метрів лежали десятки куп і купок каліброваного брусу диаметром до 20 см, уже звільненого від гілок, тобто підготовленого до вивозу. Чимало ірпінчан, проїжджаючи вздовж цієї сумної картини, мабуть, робили висновки щодо чергової ділянки під забудову.

Щоб з'ясувати, чи це дійсно відбувається на законних підставах, кореспондент агентства звернувся до диспетчера "Муніципальної варти" виконкому, який прийняв сигнал і запевнив, що обов'язково це з'ясує.

У диспетчерській службі Ірпінського лісогосподарства під час зворотного зв'язку сьогодні вранці кореспондента агентства запевнили, що все відбувалося відповідно дозволу на планову санітарну вирубку.

Водночас на місці вирубки вчорашня картина змінилася: калібрований брус зник, а на землі лишилися кілька десятків дійсно сухих та тоненьких стовбурів.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про звільнення керівника Державного агентства лісових ресурсів. Уряд підтримав пропозицію Мінприроди про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) у лісах до перегляду Мінприроди, Мінагропродом, Держлісагентством нормативно-правових актів, що регулюють порядок і правила їх здійснення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-