«Штатного розвідника ДНР» викинули і з Росії, і з Криму

«Штатного розвідника ДНР» викинули і з Росії, і з Криму

Укрінформ
У місті Слов'янську Донецької області затримали бойовика на прізвисько "Якут", який служив розвідником у так званій республіканській гвардії "ДНР".

Про це у п'ятницю у Фейсбук повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Вячеслав Аброськін.

«У Слов'янську затримали чергового бойовика на прізвисько «Якут». Житель Краматорська, 1981 року народження. Цей вояка з березня по липень 2015 року «служив» у НЗФ «ДНР» «штатним розвідником розвідувального управління Республіканської гвардії ДНР». Був «офіційно працевлаштований» з відповідним «соцпакетом», - повідомив керівник обласної поліції.

Він розповів, що затриманий бойовик у Донецьку пройшов навчання на військового розвідника у тренувальному таборі, після чого увійшов до складу однієї з диверсійних розвідгруп, які виїжджали на лінію розмежування і проводили диверсійно-розвідувальні заходи.

«У  липні 2015 року, за словами затриманого, у «підрозділі» безслідно почали зникати його «товариші» по службі. «Зарплату» перестали виплачувати, і вирішив «Якут» втікати. Виїхав до Росії, там його особливо і не чекали. Поїхав до Криму - теж ніхто не порадів приїзду «фронтовика». Звідти вже зі своїм паспортом громадянина України, повернувся до Краматорська, де і був затриманий", - написав Аброськін, відзначивши, що слідчі дії щодо затриманого тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-