Росія направила психологів у «дебальцевську бригаду»

Росія направила психологів у «дебальцевську бригаду»

Укрінформ
Кількість дезертирів 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ (сформований на території т.з. “ЛНР”) зросла до 20% від загальної чисельності особового складу.

Про це повідомляє у п'ятницю Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Залишається на низькому рівні морально-психологічний стан військовослужбовців 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. Кількість осіб, що самовільно залишають підрозділи бригади, зросла до 20% від загальної чисельності наявного особового складу”, - йдеться у повідомленні.

У розвідці встановили, що з 235 військовослужбовців 3 мотострілецького батальйону 7 омсбр протягом квітня самовільно залишили підрозділ 51 особа, ще 13 перебувають у шпиталях.

“Щоб знизити критично високий рівень дезертирства в частинах  1 та 2 АК ЗС РФ, заступник командувача по роботі з особовим складом Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону) полковник ЗС РФ О.Канчура розпорядився направити до 7 омсбр (Дебальцеве) 2 АК, а також до 5 омсбр (Донецьк) та 9 ошмсп мп (Новоазовськ) 1 АК мобільні групи психологів для проведення тестування та заходів психологічного впливу”, - повідомили в ГУР.

Додатково розвідкою встановлено, що командування 2 АК відмовило у проханні командира 7 омсбр полковника ЗС РФ О.Бушуєва нагородити його урядовою нагородою, що збільшувало його шанси вступити до Військової академії Генерального штабу ЗС РФ: “У зв’язку з цим О.Бушуєв віддав розпорядження замовити виготовлення його особистої відзнаки, максимально схожого зразка, для нагородження всього особового складу бригади під час урочистостей з нагоди травневих свят”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-