"Прокурорський" майдан: одесити дали добу керівництву ГПУ

Укрінформ
Два входи та в'їзд до будівлі прокуратури Одеської області вранці 12 квітня повністю заблокували учасники акції протесту, що вимагають люстрації та звільнення з посади облпрокурора Миколи Стоянова, згідно з нормами закону "Про очищення влади".

Після прибуття до адмінбудівлі очільника Одеського облУВС Гіоргі Лорткіпанідзе, який вступив у перемовини з активістами, один із входів до прокуратури розблокувати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учасники "прокурорського" майдану, яких зібралось близько двохсот чоловік, погодились відкласти повне блокування до ранку 13 квітня. Якщо упродовж вівторка керівництво Генпрокуратури продовжуватиме ігнорування наших вимог та норм закону України "Про очищення влади", у середу облпрокуратура не працюватиме", - заявив один з лідерів одеського Євромайдану Сергій Гуцалюк.

Зараз біля адмінбудівлі близько двохсот одеситів, на стінах прокуратури - плакати з гаслами "Люстрація", "Прокурорський майдан проти Стоянова", "Стоп корупції!" та інші. Поряд - наметове містечко і похідна кухня.

Нагадаємо, уже два тижні одесити добиваються від керівництва наглядового відомства виконання норми закону "Про очищення влади" - звільнення облпрокурора Стоянова, який підпадає під люстрацію, згідно з офіційними роз'ясненнями Мін'юсту України.

У суботу з імпровізованої сцени біля прокуратури було заявлено про відрядження з Києва до Одеси спеціальної комісії для перевірки законності призначення прокурора Стоянова.

Вперше пікетувальники вдалися до блокування обох входів та в'їзду до адмінбудинку тиждень тому, 4 квітня. Того дня обпрокуратура практично не функціонувала.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-