Одеський прокурор просить суд вивести його з-під люстрації

Одеський прокурор просить суд вивести його з-під люстрації

Укрінформ
Прокурор Одеської області Микола Стоянов звернувся з позовом до апеляційного суду, намагаючись призупинити стосовно себе як чиновника дію Закону України "Про очищення влади".

Про це повідомив голова ГО "Люстраційна комісія Одеської області" Костянтин Цховребашвілі на своїй сторінці в Facebook.

"Одіозний прокурор Одеської області Микола Стоянов звернувся до Київського апеляційного адміністративного суду з позовом "Про зупинення дії Закону України "Про очищення влади" стосовно його особистої персони до винесення остаточного рішення Конституційним Судом України про скасування цього закону", - зазначив Цховребашвілі.

За його словами, такі дії Стоянова можна кваліфікувати "як намагання затягнути максимально процес його звільнення".

"Звертаю увагу, що розгляд законності закону "Про очищення влади" в КСУ не припиняє його дії, і у разі задоволення позову можна буде кваліфікувати таке рішення суду як протиправне", - підсумував голова люстраційної комісії Одеської області.

Нагадаємо, одесити уже більше тижня пікетують будівлю Одеської облпрокуратури, вимагаючи відставки прокурора Стоянова, якого вважають корупціонером і прибічником сепаратистів, що намагається уникнути люстрації.

У Мін'юсті України заявили, що відновлений за рішенням суду на посаді прокурора Одеської області Стоянов, який до лютого 2014 року обіймав посади заступника прокурора Миколаївської області та заступника прокурора Київської області, підлягає звільненню на підставі п. 72 ст. 36 КЗпП України.

Разом з тим, виконуючий обов'язки генпрокурора Юрій Севрук повідомив 7 квітня журналістам, що однією з обставин, які створюють перепону для звільнення Стоянова, може бути рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-