Мін'юст підтримав одеситів: Стоянов підлягає люстрації

Мін'юст підтримав одеситів: Стоянов підлягає люстрації

Укрінформ
Відновлений за рішенням суду на посаді прокурора Одеської області Микола Стоянов, який до лютого 2014 року обіймав посади заступника прокурора Миколаївської області та заступника прокурора Київської області, підлягає звільненню на підставі п.72 ст.36 КЗпП України.

Про це повідомляє сайт Міністерства юстиції України. 

"У ЗМІ оприлюднена інформація про відновлення наказом Генерального прокурора України від 29 березня 2014 року Миколи Стоянова на посаді прокурора Одеської області на підставі рішення суду. Водночас Міністерством юстиції України виявлено, що Стоянов відповідає критерію здійснення очищення влади (люстрації), передбаченому пунктом 8 частини першої статті 3 закону, а саме у період з 25.02.2010 по 22.02.2014 обіймав посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (загалом 1085 днів на таких посадах, що перевищує один рік)", - зазначають у Мін'юсті.

"Відповідно до вимог Закону особа, що відповідає вищезазначеному критерію, не має права обіймати посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрація) (частина 3 статті 1 Закону), зі спливом строку, передбаченого пунктом 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону (після 26.10.2014). Такі особи підлягають звільненню на підставі п.72 ст.36 КЗпП України негайно після їх поновлення на посаді", - йдеться в повідомленні.

У Мін'юсті нагадали, що "повноваження щодо звільнення (в тому числі на підставі Закону України «Про очищення влади») з посад прокурорів областей належить до компетенції Генерального прокурора України, який інформує Міністерство юстиції України про їх звільнення".

Нагадаємо, 30 березня в Одесі розпочалася безстрокова акція протесту громадян проти призначення прокурором області Стоянова. 5 квітня учасники прибули до Києва, де опівдні розпочали пікетування Генеральної прокуратури України, вимагаючи звільнення Стоянова з посади.

Фото: dumskaya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-