Протест проти Стоянова: одесити прийшли під Генпрокуратуру

Протест проти Стоянова: одесити прийшли під Генпрокуратуру

Укрінформ
Поки півсотні активістів організацій "Самооборона Одеси", "За прозору владу", "Оберіг" та інших продовжують пікетування будівлі облпрокуратури, група учасників акції протесту відбула до Києва, де опівдні розпочне пікетування Генеральної прокуратрури України.

У вівторок учасники акції протесту вирішили розблокувати один із двох входів до обласної прокуратури, надавши змогу працівникам наглядового органу пройти на робочі місця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Співробітників прокуратури пропускаємо через живий коридор, над яким розгорнули український прапор і просимо представитися та прочитати наші вимоги й обгрунтування відставки облпрокурора Миколи Стоянова, що не пройшов люстрацію. Станом на 11 год. на роботу в облпрокуратуру з'явилися менше третини співробітників, причому троє з них повернулися додому за посвідченнями", - зазначив громадський активіст Ігор Бичков.

Перший заступник прокурора Одеської області Олег Жученко, який прибув до прокуратури близько 9-ї год., повідомив учасникам акції протесту та журналістам, що "Стоянов продовжує перебувати у робочій поїздці в Одеській області, і у вівторок до прокуратури не з'явиться".

Жученко додав: "Люстраційну перевірку Стоянова може призначити тільки Генеральна прокуратура".

Як стало відомо кореспондентові Укрінформу, увечері група учасників акції протесту відбула до Києва і близько 12 год. розпочне акцію протесту біля будівлі Генеральної прокуратури України.

"Ми будемо вимагати від керівництва наглядового відомства скасування наказу про призначення Стоянова прокурором Одеської області, оскільки він не пройшов люстраційну перевірку, як того вимагає закон "Про очищення влади", - сказав у розмові з кореспондентом агентства представник "Самооборони Одеси" Віталій Кожухар.

За його словами, "є сподівання, що наші зусилля у протидії беззаконню та поверненню до влади ставлеників "Партії регіонів" підтримають представники громадских організацій Києва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-