Одесити блокують прокуратуру: притягли смітники та шибеницю

Одесити блокують прокуратуру: притягли смітники та шибеницю

Фото
Укрінформ
Близько 150 активістів продовжують пікетувати будівлю Одеської облпрокуратури, вимагаючи відставки новопризначеного прокурора області Миколи Стоянова, якого вважають корупціонером і прислужником режиму Януковича, що не пройшов люстрацію.

Представники громадських організацій "Самооборона Одеси", "За прозору владу", "Оберіг" та інші стоять живим ланцюгом, блокуючи вхід та в'їзд до адмінбудівлі працівникам прокуратури, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оскільки колишній заступник прокурора Київської області Стоянов не пройшов люстрацію, згідно з вимогами закону "Про очищення влади", учасники акції протесту вирішили не допускати його в адмінбудівлю", - заявив голова правління ГО "За прозору владу" Дмитро Кондратьєв.

За його словами, "близько 9 год. до адмібудівлі прибув перший заступник прокурора області Олег Жученко. Він просив активістів розблокувати один із входів, учасники акції протесту погодилися пропустити лише тих, хто поставить свій підпис під Зверненням до керівництва України за відставку Стоянова".

Станом на 11 год. блокування адмінбудівлі триває, навпроти пікетувальників зібрались працівники облпрокуратури, деякі з них починають розходитися.

На стіні біля входу до будівлі прикріплені плакати "Стоянов - геть!", Ні - реваншистам!". На імпровізованій сцені учасники акції протесту виступають біля "відкритого мікрофона", вимагаючи відставки Стоянова. Перед входом до будівлі - контейнери для сміття та шибениця.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю близько півтисячі одеситів провели віче, на якому підтримали безстрокову акцію протесту проти призначення Стоянова керівником обласної прокуратури. Перед учасниками віче виступив голова облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, який пообіцяв активістам обговорити ситуацію в облпрокуратурі з Президентом.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-