Одесити розпочали безстроковий протест проти нового-старого прокурора

Одесити розпочали безстроковий протест проти нового-старого прокурора

Фото, відео
Укрінформ
Більше півсотні активістів "Правого сектору", "Самооборони Майдану", цивільного корпусу "Азов", ГО "Оберіг" пікетують будівлі прокуратури Одеської області на знак протесту проти призначення прокурором області Миколи Стоянова, якого вважають корупціонером і прибічником режиму Януковича.

Біля вхідних дверей прокуратури зранку спорудили барикаду з шин, поряд - два намети і баки з безином, на гілці дерева неподалік входу до будівлі повісили опудало, що, на думку пікетувальників, символізує фігуру прокурора, а на стовбурі зробили напис "Народна люстрація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Представники громадськості Одеси ще звечора 30 березня розпочали акцію протесту проти призначення керівником облпрокуратури Стоянова, що свого часу дружив і обстоював інтереси сепаратиста Ігоря Маркова, потурав беззаконню в Миколаївській області, яке вилилось у масові заворушення у Врадіївці. Ми переконані, що Стоянов - одна з першочергових кандидатур для розгляду Люстраційним комітетом, а не керівництва Одеською прокуратурою", - заявив один із учасників акції, представник штабу "Азова".

Лідер "ПС" Сергій Стерненко, відомий художник Олександр Ройтбурд та інші вважають, що усунутий раніше з прокурорської посади Стоянов має бути люстрований. "Чиновник Стоянов підпадає під "автоматичну люстрацію", згідно з вимогами закону "Про очищення влади", оскільки з 15 червня 2011 року по 12 лютого 2013 обіймав посаду заступника прокурора Київської області", - стверджують учасники акції.

Пікетувальники заявляють про підтримку екс-прокурора Одещини Давіда Сакварелідзе, якого у день своєї відставки звільнив керівник генпрокуратури Віктор Шокін.

Чисельність учасників акції протесту біля будівлі облпрокуратури постійно зростає. Організатори пікетування очікують, що наприкінці дня сюди прибудуть до півтисячі одеситів.

Варто зауважити, що два роки тому, в травні 2014 року, Стоянов уже був призначений на посаду прокурора Одеської області. Після чого учасники одеського Майдану оголосили про безстрокову акцію протесту, вважаючи його близьким до проросійського політика Ігоря Маркова. І в липні 2014 року Стоянова було звільнено з посади наказом в.о. генерального прокурора України.

Фото: dumskaya.net
Відео Валентина Сямро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-